Rochester • Lounge

A new layout and living room design to make full use of the extended space, and ensure the new and old spaces feel combined

Rochester • Lounge

The Interior Design Brief

To modernise and bring new design ideas to the lounge, creating a relaxing space for the family to spend time in


What did we do?

210317_FBA-Hyperion+Burntwood_0033-Edit_2_Screen
210317_FBA-Hyperion+Burntwood_0050-Edit_1_Screen
210317_FBA-Hyperion+Burntwood_0063-Edit_1_Screen
210317_FBA-Hyperion+Burntwood_0075-Edit_1_Screen
210317_FBA-Hyperion+Burntwood_0084-Edit_Screen
previous arrow
next arrow

This lounge was fully redesigned, including a new layout and colour scheme designed to maxmise all the space available, bringing plenty of seating for the whole family – including long lounging areas! – and a dual TV and Fireplace focal point to really set things off.

The room have previously been extended to the rear and the design worked to hide all the ceiling beams and vertical support beams within the new layout of the room, making these disappear completely. A dropped ceiling creates a defined seating area with discreet lighting, hiding a chunky central steel. Whilst the bookcase and TV area work to hide the vertical beams on the walls, all with built in lighitng to create a gorgeous space for both daytime and evening use.


Comment & Share